Βαλτεσινίκο

Διαδρομές

Με ορμητήριο το μαγευτικό Βαλτεσινίκο, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε μοναδικούς τόπους και μονοπάτια και να απολαύσουν όλες τις σπάνιες φυσικές ομορφιές που προσφέρει απλόχερα αυτός ο τόπος.

Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, με κατεύθυνση προς  τα όρια του νομού Αχαίας  ο υδάτινος παράδεισος της λίμνης του Λάδωνα αποτελεί  σπουδαία εναλλακτική  περιήγηση.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, η Βυτίνα,
η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, ο Λούσιος ποταμός είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί ο επισκέπτης του Βαλτεσινίκου  σε λίγα μόλις λεπτά.

Δραστηριότητες

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου με πάμπολλες ορεινές δραστηριότητες και σπορ, κυριαρχεί στην προτίμηση των επισκεπτών ενώ το κοντινό φαράγγι του Λούσιου προσφέρει έντονες συγκινήσεις με πολλά υδάτινα σπορ και δραστηριότητες όπως και η Λίμνη του Λάδωνα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Βαλτεσινίκο.

Πολλά δασικά μονοπάτια,  διαδρομές για mountainbikes, ή βόλτες με atvοχήματα μέσα στο δάσος του Μαινάλου  ολοκληρώνουν τον εντυπωσιακό χάρτη δραστηριοτήτων της Ορεινής Αρκαδίας.

Γύρω από τον οικισμό του Βαλτεσινίκου  υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα και  δραστηριότητες που αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη. Ξεχωρίζουν οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της  Παναγίας, τα σηματοδοτημένα ορεινά μονοπάτια  για πεζοπορία και οι ειδικές διαδρομές για ποδηλασία μέσα στο δάσος.

Χάρτης

Valtessiniko Studios